Interview met dr. Catharina Meijer, cosmetisch arts

Fotograaf: Jan Buwalda

De DermaClinic was de eerste kliniek in Nederland die van start ging met Regen PRP behandelingen in hun vestigingen in Zwolle en Groningen. Dr. Catharina Meijer, directeur van de DermaClinic en cosmetisch arts, vertelt over haar ervaringen met Regen PRP.

Waarom werken jullie met Regen PRP?

“De DermaClinic is een cosmetische kliniek die zich vooral richt op minimaal invasieve behandelingen met groot resultaat. Dat betekent dat we veel kleinere ingrepen doen die een groot effect hebben, maar geen grote belasting op het lichaam en de huid. We zijn gespecialiseerd in huidverbetering. Plaatjes Rijk Plasma (PRP) is hier een goede behandeling voor. Je kunt het volume corrigeren en de huid verbeteren.”

Wat zijn de voordelen van Regen PRP?

“Veel van onze patiënten zijn op zoek naar een natuurlijke behandeling. Hoe veilig ook, bij botuline toxine of fillers injecteer je een product dat in het laboratorium geproduceerd wordt, iets waar niet iedereen op zit te wachten. Bij een Regen PRP behandeling gebruik je het eigen bloed van de patiënt en geen chemische stoffen. Het is echt een toegevoegde waarde in de markt van injectables”

Wat kun je bereiken met Regen PRP?

“Door middel van mesotherapie (oppervlakkige prikjes) kun je werken aan huidverbetering. De dag na de behandeling heb je een prachtig mooie huid; heel fris, glanzend en stralend. Het is een direct effect, dat wat afneemt na een paar dagen. We raden altijd aan om drie behandeling te ondergaan. Tijdens de vervolgbehandelingen merk je dat de huid steviger wordt en er vindt ook een beetje volumecorrectie plaats. Patiënten voelen zelf dat hun huid verbetert en steviger wordt.

Ook gebruiken we Regen PRP veel voor het corrigeren van volume. In het bloedplasma dat we injecteren zitten actieve groeifactoren die een helende, verjongende werking hebben op de huid. De groeifactoren in het plasma stimuleren hyaluronzuur, collageen en elastine in de huid. Om volume toe te voegen is een bewerkelijke procedure, het lichaam moet het volume langzaam zelf opbouwen. Ik zou nooit PRP adviseren bij een heel groot volumeverlies. Het gaat meer om nuances, het accentueren van contouren.”

Wat zijn de nadelen van Regen PRP?

“Je moet geduld hebben om uiteindelijk het beste resultaat te krijgen. Sommige mensen haken daardoor na de eerste of tweede behandeling af. Dat is erg jammer, twee maanden na de derde behandelingen kun je pas echt het eindresultaat zien. Ook zijn het relatief veel prikjes die je in je huid krijgt, daar moet je tegen kunnen. Maar onze klanten vinden dat niet erg, ze willen het erg graag. Sommige klanten komen vanuit Zeeland naar ons toe gereden.“

Zijn er speciale toepassingen die jullie gebruiken ?

“Bij een Regen PRP behandeling neem ik de lippen altijd mee. Je kunt de structuur van de lippen verbeteren en een klein beetje volume corrigeren. Een heel genuanceerd effect.”

Gebruiken jullie Regen PRP vaak in combinatie met andere behandelingen?

“Het blijft natuurlijk altijd een kostenplaatje. Maar het is zeker goed om alle huidbehandelingen af te wisselen. Ter afwisseling van PRP kun je bijvoorbeeld ook microdermabrasie of een glycolzuurpeeling (een behandeling met fruitzuren) doen. Zo geef je iedere keer de huid een andere stimulans.”

Drie behandelingen, het is wel een investering. Hoe zien jullie dat?

“Dat is zeker waar, je moet het er voor over hebben. Maar ik kan het zeker aanbevelen. De uitstraling van je hele gezicht en hals verbetert, doordat je er frisser uitziet. Dat krijg je met fillers niet voor elkaar. Een bijkomend effect is dat doordat je je huid zo verjongt, hij ook actiever wordt. Daardoor maakt de huid zelf meer collageen aan en zijn fillerbehandelingen minder nodig. Hierdoor bespaar je dus op andere behandelingen.”

Meer informatie

Meer informatie over Regen PRP behandelingen bij de DermaClinic: Dermaclinic.nl/injectables/prp-plasma/

Raad deze website aan bij je vrienden